Nyári Napközis Tábor 2013 4. hét

Címkék: Nyári napközis tábor 2013

A 2013-as Nyári Napközis Tábor 4. hetének eseményei

 

A Nyári Napközis Tábor negyedik hete is lezárult. Az eddig eltelt 20 nap alatt több mint 30 különböző program valósult meg.

 

Hétfőn reggel megérkeztek a Fekete Hollók Seregének lovagjai, akiket már nagyon vártak a gyerekek, hiszen egy korábbi időpontban sajnos el kellett halasztaniuk a látogatást. De ez a délelőtt azt hiszem kárpótolt mindenkit. A középkori  fegyverbemutató alatt megtekinthetik, hogyan képezték magukat a harcosok, és milyen fegyverekhez kellett értenie egy katonának. Láthatták a gyerekek, hogy milyen fogásokat alkalmaztak a középkor különböző fegyvereivel, és hogy miként lehet legyőzni egy páncélba öltözött ellenfelet.

Délután számháborúra került sor a focipályán. Az előző héten tett kishegyi kiránduláson szervezett számháborúnak akkora volt a sikere, hogy a gyerekek szívesen játszották újra ezt a játékot. Egymás után kétszer is csatáztak. Hétfőn 31 gyerek és 8 felnőtt volt jelen.

Kedden délelőtt Székely Attila református lelkész által levezényelt játékos bibliaórára került sor, a Bibliakör szakkör keretein belül. A gyerekek projektoron kivetített képekkel ismerkedhettek meg a Szentfölddel, az ott élő emberekkel, a szokásokkal, hagyományokkal, elbeszélésekkel.

Délután társasjátékoztak, színeztek a gyerekek. Ezen a napon 35 gyerek és 9 felnőtt volt jelen.

Szerdán szintén egy korábban elmaradt program valósulhatott meg. Vendégünk volt a Compass Európai Ifjúsági Közösségért Egyesület. A tavalyi táborba is ellátogattak hozzánk – igaz, akkor más cserediákokkal – az akkori kedves élmény miatt nagyon várták őket a gyerekek.  Egyesületüknél egyszerre több külföldi fiatal is teljesít önkéntes szolgálatot, az elmúlt évek alatt közel kétszáz európai és Európán kívüli fiatal fordult meg náluk rövidebb- hosszabb időre. A tábor 16 különböző országból érkező fiatalt látott vendégül, valamint magyar anyanyelvű segítőiket. Néhányan minimálisan beszélték nyelvünket, mások angolul próbálták megértetni magukat. A közös hangot nagyon hamar megtalálták a gyerekekkel, akár csak a tavalyi évben. Ismerkedős  játékokkal, közös tánccal, sorverseny feladatokkal szórakoztatták a gyerekeket, amihez nagyon nyelvismeret sem volt szükséges. Közös kézműveskedésre, tollaslabdázásra, uniós térkép kirakóra, zászlós játékra is sor került. Vendégeinket bográcsban főtt paprikás krumplival és meggylekváros fánkkal kínáltuk. A krumpli hámozásban és fánkszaggatásban, mind a táborozó gyerekek, mind a vendégdiákok segítettek. Ezt a napot mindenki élménygazdagon zárhatta. 38 táborozó gyerek és 8 felnőtt volt jelen.

Csütörtökön a Somogy Ifjúságáért Egyesület érkezett hozzánk ismét. A nemezelés technikáját próbálták átadni a gyerekeknek, melynek eredményeként sok szép karkötő készülhetett.

Délután szabadtéri játékokat játszhattak tollaslabda, foci, stb. 36 gyerek és 6 felnőtt jelent meg ezen a napon.

A pénteki napra szintén nagyon készültek a gyerekek. Kirándulást terveztünk, melynek úti célja Patca volt, a Katica Tanya. 38 gyermek vett részt a kiránduláson, és 6 felnőtt. Az idő is nekünk kedvezett, szép napsütéses napunk volt. A gyerekek felfedezték maguknak a tanyát. Az óriáscsúszda, a gokartpálya, a falusi gazdaság, a mászóbirodalom, a szabadtéri játékok sokasága mindenki számára nyújtott szórakozási lehetőséget. Az ebédet közösen fogyasztottuk el, az árnyékos ebédlőben. Felnőttek és gyerekek egyaránt jól érezték magukat. Az esti altatóról valószínűleg egy szülőnek sem kellett gondoskodnia.

 

Kapcsolódó anyagok