Nyári Napközis Tábor 2013 5. hét

Címkék: Nyári napközis tábor 2013

A 2013-as Nyári Napközis Tábor 5.hetének eseményei

Ezen a héten elérkeztünk a tábor második feléhez. 5 hét telt el az első tábori naptól kezdődően, 5 héttel ezelőtt kapták a gyerekek a kezükbe a bizonyítványt, 5 héten át próbáltunk tartalmas programokat kínálni táborozóinknak, és a hátralévő hetekre is vannak még tartalékaink.

Hétfőn reggel egy nagyobb létszámú csapat –akik az általános iskola hittanosaiból kerültek ki - kezdte meg táborozását Kaposdadán, a kaposfői Plébánia szervezésével. Ennek okán a táborban résztvevő gyerekek száma kissé lecsökkent a héten.

A hétfői nap a kézműveskedés napja volt. Délelőtt már korábban elkészített gipsz keretek díszítésére nyílt lehetőség szalvétatechnikával. Lovas, virágos, kalózos, vonatos képek készültek a szivárvány minden színében. Ki-ki a saját szobájának, ízlésének színéhez alakítva képkeretét. Délután játékos vetélkedőn vehettek részt táborozóink. A logikai feladatokat a táborban segítő középiskolás-egyetemista diákok állították össze. Ezen a napon 16 gyerek volt jelen.

Kedden szakmai napot tartottunk. Délelőtt ellátogattunk a kaposfői Horváth Pékségbe, ahol megismerkedhettünk a kenyér, zsemle, és egyéb péksütemények készítésének rejtelmeivel, a speciális eszközöket is megtekinthettük. Minden gyerek saját magának készíthetett egy brióst, amit a pékség munkatársai kisütöttek, és a gyerekek délután uzsonnaként elfogyaszthatták saját finomságukat. A délután folyamán ellátogattunk a jelen lévő 19 gyerekkel a szomszédos Start telepre. A Start közmunkaprogram keretében zajló folyamatokat ismerhettük meg.

Szerdán délelőtt kirándulni indultunk 16 gyerekkel. Úti cél a zselickisfaludi Ifjúsági Pont volt. A szennai Ifjúsági Pont vezetője népi játékokkal ismertette meg a gyerekeket, a zselickisfaludi Pont vezetője népi kézműves foglalkozást tartott. A körmönfonást, zsinórtekerést és más különböző fonástechnikákat próbálhattak ki a gyerekek. Délután vasalható gyöngyből készíthettek díszeket táborozóink.

Csütörtökön ismét a Somogy Ifjúságáért Egyesületet láttuk vendégül. Népi játszótérrel érkeztek hozzánk, valamint textilre dolgozott levél technikájával. A technika lényege, hogy két anyagdarab közé teszünk egy falevelet, és addig ütjük kalapáccsal, amíg a természetes festék minden cseppje az anyagon marad. Igazán szép munkák készültek, a kalapácsok csak úgy kopogtak. Délután Szíjártóné Torma Irma, a helyi általános iskola némettanára tartott német játékos foglalkozást a táborozó gyerekeknek. Ezen a napon 20 gyerek volt jelen.

Pénteken délelőtt akadályversenyre került sor. Az egyes állomásokon különböző ügyességi és logikai feladatok várták a táborba érkező 22 gyerekeket. Kissé fáradtan, porosan érkeztek vissza a tábor helyszínére. Délután újra kézműveskedéssel tölthették idejüket a fiatalok. A szerdai napon készített vasalható gyöngy formáknak nagy sikere volt, s mivel a hozzávaló anyag is rendelkezésünkre állt, újból remekművek készülhettek, valamint scooby fonálból karkötőket fontak a gyerekek.

Kapcsolódó anyagok