Nyári Napközis Tábor 2013 6. hét

Címkék: Nyári napközis tábor 2013 TÁMOP-3.3.7-09/1-2010-0011

A 2013-as Nyári Napközis Tábor eseményei a 6. héten

Elérkeztünk a 6. hét végéhez is. Túl vagyunk a Nyári Napközis Tábor első két harmadán, a következő héten már átlépünk a nyár utolsó hónapjába.

Hétfői napon délelőtt Szíjártóné Torma Irma tartott immár második alkalommal játékos német órát a gyerekeknek, Wie bin ich? Milyen vagyok? Számok, színek, tulajdonságok témakörben. A foglalkozást követően 4 féle vattacukorból választhattak a gyerekek. A vattacukrot a délutáni program lebonyolítója szállította a tábor helyszínére. A délutáni program pedig nem volt más, mint centrifugás kép készítése. Mindenki a saját ízlésének megfelelő színekkel dolgozhatott, szebbnél szebb képek készültek, akárcsak a tavalyi évben. Hétfőn 26 gyermek vett részt a programokon.

Kedden nagy nap várt a táborozókra. A helyi Ifjúsági Pont közreműködésével 29 gyerek látogathatott el Bikalra, az ottani élményparkba. itt megismerkedettek a gyerekek a középkori élettel, a reneszánsz kori ember szokásaival, mesterségeivel, különlegességeivel és hétköznapi életével. Lovagi és solymászati bemutatót tekinthettek meg, ebédre gulyáslevest kemencében sült tésztával fogyaszthattak a Bikalra látogató gyerekek. Este 6 órára érkezett meg a busz a művelődési ház elé.

A keddi fárasztó kirándulást, sokan szerdán pihenték ki, és ezért otthon maradtak. Azonban erre a napra is szükségük volt még energiára a jelen lévő gyerekeknek, hiszen ismét immár sokadik alkalommal, már reggel 8 órakor megérkezett a Nagy Játsz-Ma Kft teherautója. Ezúttal a mobil játszóház és trambulin mellett hennafestéssel és lufi hajtogatással szórakoztatták a jelen lévő 24 gyerekeket. A szivárvány minden színében pompáztak a lufi kutyák és kardok, a gyermekkezeken 2-3 minta is díszelgett, mire eljött az ebédidő. Délután kavicsra és bébiételes üvegekre szalvéta technikával készíthettek a gyerekek dekorációt.

Csütörtökön délelőtt Szíjártóné Torma Irma tartott ismét játékos német órát a gyerekeknek. Ezúttal a Was bin ich? Mi vagyok? (Találd ki!) Négylábú, kétlábú és lábatlan állatok, melléknevek témában. Az órák célja a különböző témák alapszintű nyelvi kifejezéseinek ismétlése, tanulása, változatos játékok által történő gyakoroltatása. A foglalkozás után pedig egész napos zenehallgatásra nyílt lehetőségünk. Egy kedves önkéntes fiatalember saját discos felszerelésével szórakoztatta a gyerekeket. Ezen a napon 15 fő jelent meg.Délután a technikai segítségeink jóvoltából kakaós és fahéjas csigát süthettek a gyerekek, melyet később jó ízűen el is fogyasztottak uzsonnára. A foltvarró szakkörrel pedig hungarocell tulipánt és csibéket készítettek.

Pénteken délelőtt a focipályára vezetett az út. Aszfaltrajzverseny, görkorcsolya-, és bicikli versenyt rendeztünk. A 18 fiatalból ki-ki saját járművét otthonról hozhatta el, akinek sem biciklije, sem görkorcsolyája nem volt, aszfaltrajzokat készíthetett. Délután Figura Ede látogatott el hozzánk, akit minden évben szívesen fogadnak a gyerekek. Zenés, dalos, humoros, verses előadása mindenkinek remek szórakozás, minden gyermek aktív résztvevőjévé válik az előadásnak.

Kapcsolódó anyagok