Nyári Napközis Tábor 2013 7. hét

Címkék: Nyári napközis tábor 2013 TÁMOP-3.3.7-09/1-2010-0011

A 2013- as Nyári Napközis Tábor 7. hetének eseményei

A Nyári Napközis Tábor 7. hete átvezetett bennünket júliusból augusztusba, a nyári szünet utolsó hónapjába.

Hétfőn délelőtt újra ellátogatott hozzánk a Máltai Szeretetszolgálat Játszóháza. Ezúttal is szórakoztató játékokkal érkeztek táborozóikhoz, akik ezen a napon tizenhárman voltak. Különféle labdajátékokat, sorversenyeket, viselkedési játékokat ismertettek meg a gyerekekkel. A délután folyamán új társasjátékok kipróbálására, felavatására nyílt lehetőség.

Kedden délelőtt kézműves foglalkozás keretein belül krepp papírból és befőttes üvegből virágdíszeket készíthettek táborozóink. Az ebéd után pedig elsétáltuk a közeli játszótérre a jelen lévő 13 fővel, ahol a nagy hőség ellen némi oltalmat nyújtottak az árnyas fák.

Szerda a kézműveskedés napja volt. Délelőtt a Somogy Ifjúságáért Egyesület segítségével gipszfestés és népi játszótér várta a 18 táborozó gyereket. Délután a már oly népszerű scooby-szál fonás következett. Valamint Flórián Judit a helyi iskola alsós német tanára tartott nyelvi foglalkozást, az élelmiszerek témakörében az előző hetek foglalkozásaihoz kapcsolódóan.

Csütörtökön a nap első felében sport délelőttöt szerveztünk. A sportjátékok a művelődési ház udvarán majd a focipályán zajlottak. A terítéken a tollas-, és röplabda, a foci és a bicikli kínálkozott. Mindenki a maga által kedvelt sportot űzhette ezen a délelőttön. Délután gipszfigurák festésére nyílt lehetőség, ami az előző napon is nagy sikernek örvendett, valamint kartonpapírra alkalmi csapatokba rendeződve, közös képeket készíthettek a gyerekek a festés technikájával. Ezen a napon 19 fő volt jelen.

Pénteken délelőtt a meleg egyre csak fokozódott, ezért beszorultuk az épületbe. Virágcserépből és zsenília drótból cserépállatokat formázhattak amatőr művészeink. Az állatvilág színe java felvonult ezen a délelőttön.

Hogy egy kicsit hűsítsük magunkat, vízibomba csatát rendeztünk az udvaron ebéd után. Az egész délutánon át tartó csata és nevetés – na és a nagy meleg - kifárasztotta a gyerekeket. Lazítás képpen, zsíros kenyér partyval zártuk a napot és a hetet 12 fővel.

Kapcsolódó anyagok