Nyári Napközis Tábor 2013 8. hét

Címkék: Nyári napközis tábor 2013

A 2013-as Nyári Napközis Tábor 8. hetének eseményei

A Nyári Napközis tábor 8. hetében mondhatjuk, az időjárás tekintetében a kánikuláé volt a főszerep. Ezért a programokat megpróbáltuk a művelődési ház épületébe, illetve az árnyékos helyekre szervezni.

Hétfőn délelőtt labdajátékokba versenyezhettek táborozóik. Az udvaron focimeccs, dobó-elkapó labdajátékok, az épületben csocsó és biliárdbajnokság zajlott. fiúk és lányok egymás ellen, vegyes csapatokban mérhették össze erejüket. Délután süthető gyurmából különböző színekben és formákban készültek a gyermekek által megálmodott alkotások.

Kedden délelőtt, az idei tábor életében először került elő,az agyag, délelőtti kézműves foglalkozásunk alapanyaga. Megformálásához egyik felnőtt technikai segítségünk nyújtott útmutatásokat, aki szakmáját tekintve végzett keramikus. Különböző méretű tálak, dobókockák, virágok, táblácskák készültek, melyeket száradás után másnap ki is festhettek a gyerekek. Délután egy újabb német nyelvű foglalkozás következett, ezúttal a ruhadarabok témakörében. A résztvevők számára akár ismerték már korábbról a német nyelvet, akár nem, jó szórakozást nyújtott a kis ismeretterjesztő foglalkozás.

Szerda délelőtt - idén utoljára – látogatott el hozzánk a Nagy JátszMa Kft. Ezúttal a mindig népszerű mobil játszóház és trambulin mellett az íjászatot próbálhatták ki az érdeklődők. Délután az ugrándozást kipihenve, az asztalok mellé telepedtek le táborosaink, és a már olyan kedvelt scooby szál fonásba, gipszfestésbe, valamint a tegnapi agyagozás eredményeinek díszítésébe foghattak bele.

Csütörtökön egy vidám délelőttöt töltöttünk el. A tábor elején már volt kézlenyomat készítés temperával, ezt most így a tábor végéhez közeledve is megismételtük. A kezek mellett most a lábakat is bevetettük. A gyerekek egymás kezét-lábát dekorálhatták a különböző színekkel, és a lenyomatokat színes kartonra helyezhették. A festés után azonban a kéz és lábmosás sem maradhatott el. Délután előkerült a gázpalack, a gázégő és a tárcsa sütő és uzsonnára virslit sütöttük. Amíg a virsli elkészült egy újabb német óra vette kezdetét a hobbi témakörében. Ki-ki mustárral, kechuppal vagy éppen mindkettővel fogyasztotta az ízletes finomságot.

Pénteken még mindig tombolt a meleg, ezért gondoltunk egyet, és busszal ellátogattunk Balatonlellére, a szabad strandra. A 40 fokos hőségben hűsítő volt a 30 fokos Balaton vize, ahol felnőttek és gyerekek egymással röplabdáztak a vízben, úsztak, na és persze a vízi pisztolyok sem maradtak otthon. A délután folyamán volt részünk fagyiban, vattacukorban, hamburgerben egyaránt, kinek-kinek a saját pénztárcájához mérten. Hazafelé a gyerekek énekétől volt hangos a busz. Visszatérvén még a művelődési ház udvarán egy hatalmas dinnyiét is felszeleteltünk, és a hét lezárása képpen jóízűen elfogyasztottuk, végül egy utolsó vízi pisztoly csatába kezdtünk.

 

Kapcsolódó anyagok