Nyári Napközis tábor 2013 9. hét

Címkék: Nyári napközis tábor 2013

A nyári napközis tábor 9. hetének eseményei

A 2012/2013-as tanév utolsó hetében kiadott jelentkezési lapok alapján 73 gyermeket vártunk az idei kaposfői nyári napközis tábor 9 hetére. A 9 hét leforgása alatt ténylegesen 72 gyerek vett rész t a programokon. Néhányan csak 1-2 napot, a többség azonban szinte folyamatosan jelen volt a táborban. 9 hét alatt eltelt 45 nap, vagyis 360 tartalmas órát tölthettek a gyerekek a művelődési házban, ill. a különböző külsős helyszíneken. A kézműves foglalkozás, a sport, a szórakoztató programok, ismeretterjesztő foglalkozások rendszeresen épültek be, a heti tevékenységek közé, és természetesen a kirándulások sem maradtak el. A táborban a legfiatalabbak az 1. osztályosok, a legidősebbek pedig a 8. osztályba készülő tanulók voltak. A kézműves foglalkozások alatt - a teljesség igénye nélkül - elhasználtunk 26 csomag gyöngyöt, 16 kg gipszet, 61 csomag zsenilia drótot, 10 ív kartont, 14 csomag rafiát, 7 csomag vasalható gyöngyöt. A gyerekekről és programokról közel 2000 foto készült.

Az utolsó hét egy kicsit más volt, mint az előzőek. A felsős táborozóink a helyi Ifjúsági Ponttal Balatonfenyvesre utazhattak 3 napra táborozni. A felnőtt segítők csapatát pedig a közép-, és felsőoktatásban résztvevő diákmunkások erősítették. Az iskolai konyha nyári karbantartása miatt, az ebédet a művelődési házban fogyaszthatták el a gyerekek.

Hétfőn délelőtt 9 fővel indítottuk a hetet. A kis létszámra való tekintettel előkerültek a társasjátékok, melyet most egyszerre tudott minden gyermek játszani. Délután ismét egy új, a táborban először használt kézműves technikát alkalmaztuk, a batikolást diákmunkásaink segítségével. Mindenki nagy örömmel készítette a szebbnél szebb terítőket, kötözték és mártották a vásznat a különböző színű festékekbe. A napon pillanatok alatt megszáradt a nedves anyag, és már el is tehették a gyerekek hátizsákjaikba.

Kedden délelőtt felnőtt technikai segítséggel gyertyaöntésre került sor. A jelen lévő 12 gyerek körültekintően, egymásra és társaikra ügyelve öntötte a forró viaszt. Kinek fehér-kinek színes gyertyája készült, volt vízben úszó és tojáshéjba öntött is. 3 nagy szatyor olvadt viaszt használtunk fel. Délután kártyacsatákat rendeztünk.

Szerdán délelőtt a „felnőtt” diákok logikai feladatokkal vetélkedőt tartottak. A 9 táborozó gyerek mindegyike 5 db szókeresőt kapott. Szinte mindenki hibátlanul oldotta meg a feladatokat. Páran – többségében – a fiúk hamar feladták, de a lányok bíztatására, végül is mindenki befejezte a számára oly „bonyolultnak” tűnő feladatot. Délután labdajátékokat játszhattak a gyerekek, foci, célba dobás, tollasozás.

Csütörtökön kicsit elromlott az idő, ezért filmet néztünk, a Hupikék Törpikéket, hangos nevetéssel volt tele a művelődési ház ezen a délelőttön. Az ebédet követően búcsút vettünk a Balatonfenyvesre utazó felsősöktől. A délután folyamán szalvétatechnikával készítettünk szebbnél szebb üvegeket, köveket, aminek technikáját már rutinosan alkalmazták táborozóink. 12 fő volt jelen a mai napon.

Eljött az utolsó nap is délelőtt szavazás alapján ismét filmet vetítettünk, ezúttal Harry Potter – A bölcsek köve című filmet néztük meg. Délután a megmaradt anyagkészletünk minden morzsáját felhasználva fakanálbábokat készítetett a tábor végéig kitartó 9 gyerek.

Köszönjük, a résztvevő gyerekeknek, hogy eljöttek, a szülőknek, hogy ránk bízták gyermekeiket, és köszönjük a táborban megjelent felnőttek és diák munkások kitartó segítségét. Reméljük, a gyerekek jól érezték magukat, és jövőre újra találkozhatunk.