Nyári Napközis tábor 2014. II. hét

Címkék: Programok

Nyári napközis tábor 2. hetének programkínálata

Nyári Napközis Tábor Kaposfő

2014.június 23-június 27.

II. hét

 

A Nyári Napközis tábor programjait az idei évben tematikus hetekhez próbáltuk alakítani. Az első hét az Ismerkedés hete nevet kapta, míg a második hét a Sport hetét.

A hétfői napot rögtön egy sportprogrammal indítottuk délelőtt. A helyi Labdarugó csapat vezetője a gyerekek számára interaktív bemutatót tartott a sportpályán. Ismertette a labdarúgás fő szabályait, majd vegyes csapatokat alkotva 3 focimeccset is játszottak táborozóink.  A kisebbek, és a focilabda iránt nem vonzódó gyerekek tollaslabdáztak és csúszdáztak.

Délután a már jól ismert vasalható gyönggyel dolgozhattak a gyerekek.

Kedden délelőtt vendég érkezett hozzánk, Buni Gabriella fazekasmester kézműves foglalkozást tartott. A magával hozott fazekaskorongot szinte minden gyerek szerette volna kipróbálni, több-kevesebb sikerrel. Agyagedények sokasága készült más és más formában. Az asztal mellett ékszereket, kulcstartókat készültek.

Délután uzsonnára helyben készült langallóval kínáltuk a gyerekeket. De mielőtt elfogyasztották, el is kellett készíteniük. Az alapanyagok kimérésében, előkészítésében, gyúrásában is segédkeztek.

Szerdán megérkezett a rosszidő és megeredt az eső, ezért az épületbe szorultunk, ahol társasjátékok mellett újabb mozifilm megtekintésére nyílt lehetőség.

Szerda délután üvegfestékkel ablakdíszek készültek.

Csütörtökön biciklis kirándulást szerveztünk egy szomszédos településre, Bárdudvarnokra. A 15-20 perc alatt megtehető utat ki biciklivel - ki busszal vállalta. Bárdudvarnokon ellátogattunk a Goszthonyi-kúriába, megtekintettük az Üvegszimpóziumot. Ezt követően egy helyi termelőhöz sétáltunk, ahol a tejtermékek készítésének rejtelmeit, a gazdaságot ismerhettük meg, majd kóstolóra került sor.  Ezt követően a petörkei halastónál elfogyasztottuk a közösen készített ebédet, majd számháborút, labdajátékokat játszottunk.

Pénteken délelőtt ugrálóvár, utánfutós játszóház és arcfestés várta a gyerekeket. A nap első felében folyamatosa mozgásban voltak a gyerekek, ezért kellően elfáradtak, jóízűen fogyasztották el az ebédet, délutánra, a társasjátékok kerültek elő.

A második héten átlagosan 42 fő volt jelen

Névtelen.jpg

Kapcsolódó anyagok

« Vissza a hírek listájához

« Vissza az előző oldalra

Ugrás a fejlécre
Ugrás a navigációra