Nyári Napközis tábor 2014. III. hét

Címkék: Programok

A nyári napközis tábor III. hetének programkínálata

Nyári Napközis Tábor Kaposfő

2014.június 30-július 4.

III. hét

NYÁRI TÁBOR 2014 4..pdf

A Nyári Napközis Tábor 3. hete a Nemzetközi hét nevet viselte. Ennek kapcsán mind hazánkkal, mind más országokkal kapcsolatos programokat szerveztünk a gyerekeknek.

 

Hétfőn délelőtt kézműves foglalkozással indult a hét, üvegfestékkel ablakdíszek készültek.

Délután játékos vetélkedő vette kezdetét Ismerjük meg hazánkat címmel, ahol Magyarországgal kapcsolatos kérdésekre válaszolhattak a táborozók vegyes korosztályú és nemű csapatokban. A vetélkedő során a megválaszolandó kérdésektől a vaktérképen át a keresztrejtvényig sok feladat került elő.

 

Kedden délelőtt a focipályára indultunk, ahol már várt bennünket számos lábbal hajtható gokart. Kisebbek-nagyobbak, felnőttek egyaránt tekerték a járműveket.

Miután délelőtt jól elfáradtak a gyerekek, a hűs épületben kézműves foglalkozás vette kezdetét a megérdemelt ebéd után. Különböző országok zászlaját készítették el papírból, csapatokban, de mielőtt nekiláttak projektoron kivetítettük, és megbeszéltük melyik milyen, miben különbözik.

 

Az IKSZT udvarán található meggyfa gyümölcse mára kellően megérett. A szerdai délelőtt, a gyümölcsszedésé volt. Nemcsak az edényekbe, de a gyerekek szájába is került egy-egy szem a kellemesen savanykás gyümölcsből. 9 kg meggyet sikerült a fáról közösen leszüretelni. Miután a gyümölcsöt megtisztítottuk, közösen kimagoztuk. Délután előkerültek a főzőedények, és hamarosan már fortyogott is a finom gyümölcslekvár. Az üvegek a nap végére szépen sorakoztak a konyhapulton, melyet a gyerekek számára az elkövetkező hetekben uzsonna gyanánt fogunk felkínálni.

 

A csütörtöki napot nagyon várták a gyerekek. Az előző évekhez hasonlóan idén is vendégül láttuk a Compass Egyesületet. Egyesületünknél egyszerre több külföldi fiatal is teljesít önkéntes szolgálatot, az elmúlt évek alatt közel kétszáz európai és Európán kívüli fiatal fordult meg nálunk rövidebb- hosszabb időre. Ezen a napon 10 főből álló csapatuk látogatott el hozzánk. 2 egyesületi taguk mellett 1 fő román és 7 török fiatal töltötte a napot táborozó gyermekeinkkel. A nap folyamán nyelvi akadályokba nem ütköztünk – habár magyarul a szia és köszi szón kívül nem túl sokat tudtak a külföldi fiatalok – szavak nélkül is folyt a játék. Táborozóink és vendégeink is szívesen vettek részt a közös feladatokban. Kezdésként nemzetközi tagokból álló, vegyes csapatok játszottak jó pár mérkőzést. Ebédre közösen készítettünk bográcsban paprikás krumplit és punyát, a cigánykenyeret, mint hazai jellegzetes ételt. A punyához pedig az előző napon készített lekvárt kínáltuk. A napot egy székfoglaló játékkal és közös fotóval zártuk. Reméljük nemcsak táborozóinknak, de a külföldi fiataloknak is élményt adott ez a nap.

 

Pénteken délelőtt a kaposmérői Pajtamúzeumba látogattunk. A múzeumban megtekinthettük az egykori paraszti élet használati eszközeit, majd népi játékokat próbálhattunk ki. A múzeum mellett található a helyi ifjúsági klub klubhelysége is, ahol egy modernebb játék, a csocsó is előkerült. Minden gyerek megtalálta a számára kedves játékot.

A hét utolsó napjának délutánja szabadfoglalkozással telt. Ki az udvaron, ki a társasjáték mellett töltötte a nap hátralévő részét.

 

A harmadik héten átlagosan 48 fő vett részt a tábroban.

Kapcsolódó anyagok

« Vissza a hírek listájához

« Vissza az előző oldalra

Ugrás a fejlécre
Ugrás a navigációra