Egy jól sikerült Kulturális rendezvény

Címkék: Rendezvények

2012. szeptember 15-én falunkban egy nagyon jól sikerült Kulturális rendezvény zajlott le , amelyen aki részt vett, mindenki jól érezte magát. Ilyen rendezvényre több alkalommal is szüksége lenne a falunak, remélhetjük, hogy lesz is.

 

ŐSZI KULTURÁLIS DÉLUTÁN

 

Ez a délután rendkívüli volt. Rendkívüli és még szokatlan az eddigi falunapokhoz képest. Kevesebb és több volt egyszerre. Kevesebb, mert nem egész napos volt, több, mert a programok egymás után peregtek, így nem volt üresjárat, nem volt unatkozásra, várakozásra való időkiesés. A műsorban résztvevők maximumot nyújtottak. Az iskolások műsora most is fergeteges volt. Rájuk, mint eddig is, mindig lehet számítani. A Nyugdíjas Klub nagy élvezettel és felkészültséggel állt a színpadra, sikerüket a rengeteg taps bizonyította. A Summer Time zenekarnak köszönjük a szinte egész délutánt betöltő zenéjüket, dalaikat. Mindenütt ott voltak, ahol szükség volt rájuk, a hangosításban, a táncokhoz szükséges különböző zenék technikai megoldásában. A hangulatot elsősorban ők biztosították késő estig. Délután folyamán Dékány Ágnes bábszínháza szórakoztatta a gyerekeket.  Volt óriás csúszda, lufit hajtogató bohóc, akit egész délután megdolgoztattak a gyerekek, egymás után pihenés nélkül hajtogatta a lufikat különböző formákba. A kultúrház nagytermében kiállításokat láthattunk a TÁMOP-3.3.7. szakköreinek munkáiból, az előtérben pedig a START termék bemutatása folyt diavetítéssel egybekötve. Egész délután óvónők, pedagógusok kézműves foglalkozásokat tartottak a gyerekeknek.

Úgy a Cigány Kisebbségi Önkormányzat Roma-tánca, mint a Holdsugár hastánccsoport bemutatója, mindannyian színvonalasan teljesítettek.

A vaddisznó gulyás, amelyet Wolstrommer István készített, nagyon ízletesre sikerült. Senki nem maradt éhes, sem szomjas.

A DÓ-RÉ-MI fúvószenekar koncertje hatalmas sikert aratott. A zenekarban résztvevő fiatalok nagy lelkesedéssel, tudással és vidám hangulattal mutatták be rendkívüli tehetségüket. Fiatalok és idősebbek egyaránt tapsviharral fejezték ki tetszésüket a zenekarnak.

Estefelé a Megarox társulat musical – operett - retro összeállítását hallgathattuk, majd a kiskorpádi dalkör operett műsora fejezte be a Kulturális délutánt.

Késő estig hallgathattuk még a Summer Time zenekart, akik fáradhatatlanul játszották a régebbi és újabb dalokat.

Ez a délután sikeres volt, sikeresebb  mint az eddigi falunapoké. Sikerét annak köszönhette, hogy az összefogás, az együttgondolkodás többet ért mindennemű híresség (akár Celeb) részvételénél. Nem mindig a sok pénzért idejövő fellépőtől lehet sikeres egy kulturális rendezvény. Ebben a faluban sokan vannak, akik szívesen tesznek az asztalra a köz érdekéért. Ezért a délutánért dolgozott több ember a faluban egyetértésben. Köszönet érte mindnyájuknak! Köszönet a kaposfői Vadásztársaságnak a vadhúsért, Wolstrommer Istvánnak az elkészítésért!

Várjuk a folytatást, mindannyian bízva abban, hogy egyre többen lesznek olyanok, akik megtalálják helyüket ebben a közösségben, ebben a faluban, hogy ne csak kritikákat kapjunk, hanem elismerést is. Lelkesedést, odaadást tanulhatunk néhány embertől, közülük kiemelve Vargáné Maurer Anettet, a kultúrház vezetőjét.

Őszi-kulturális_délután.docx (1157724 bájt)