Képtár

Advent

Advent

2010-11-29

Advent a keresztény kultúrkörben a karácsonyt megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig számított időszak

Általános Iskola

Általános Iskola

2010-10-10

Intézményünk 2009. július 1-étől a Kaposmenti Intézményfenntartó Társulás által működtetett, a Hunyadi János Általános Iskola, Óvoda, és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tagintézményeként működik. Intézményünk városkörnyéki, körzeti 8 évfolyamos általános iskola, a település egyetlen iskolája. Beiskolázási körzete elsősorban Kaposfő, Kisasszond, Kiskorpád községek, valamint Gige és Jákó. Iskolánk tanulólétszáma jelenleg 206 fő, 11 tanulócsoportban és 5 napközis csoportban tanul.

eMagyarország Pont

eMagyarország Pont

2010-11-22

Jelenleg közel 2000 eMagyarország Pont üzemel Magyarországon, ahol az eKözszolgáltatások igénybevételéhez az Internet mindenki számára ingyenesen elérhető.

Foltvarró kiállítás Kaposváron!

Foltvarró kiállítás Kaposváron!

2010-10-10

Foltvarró Klub Mi a foltmozaik? Patchwork néven (szó szerinti fordítása: foltmű) ma nemzetközileg ismert, és szenvedélyesen űzött kézimunka. Szülőhazája ismeretlen, történelem előtti időkbe vész. A foltmozaik készítéséhez nem kell semmiféle előképzettség, vagy különleges tudás. Aki tud egyenesen varrni, az képes folton-folt munkák készítésére. Egyéniségünktől függ, hogy mi lesz a műből: művészi szintet elérő alkotás, vagy „csak” praktikus, tetszetős kézimunka. Bizonyos azonban, hogy bármi kerül ki a foltvarró keze alól, az egyedi, csak rá jellemző, saját mű lesz. Kaposfőn a Foltvarró Klub 1996.-óta működik.