Kisasszondi Református templom

a Templomtemplom bels[

A Kisasszondi Református Egyházközség a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 2011. június 1-én kelt határozata értelmében 9 176 338 Ft (nettó 7 341 070 Ft) támogatást nyert temploma felújításához. A megítélt összeget az Európai Unió és a Magyar Köztársaság Kormánya által az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében a vidéki örökség megőrzésére meghirdetett pályázat biztosítja.

A megfelelő presbiteri határozatok meghozatala után a kivitelezési munkálatok 2011. augusztusában kezdődtek. A beruházást a helyi, kadarkúti kistérség egyik vállalkozója, Jakab Zoltán, ill. a Jakbau Kft. végezte a gyülekezet tagjainak megelégedésére. A kivitelező kiválasztásánál fontos szempont volt a megbízhatóság, a kistérséghez történő kötődés és természetesen a szakértelem is. A beruházás során a 150 éves templom szinte teljesen megújult: a legfontosabb, hogy a régi földes padlózat a megfelelő szigetelési és betonozási munkálatok során szilárd burkolatot kapott (kerámia járólap), valamint a templom külső és belső festése is elkészült. Ezen kívül az épületet körülvevő állagvédő járda valamint a mozgássérültek bejutását megkönnyítő parkoló is létesült. A templom felújítását az ősszel megtartandó hálaadó alkalommal szeretnénk megünnepelni Kisasszond község közösségével és a környékbeli református gyülekezetekkel együtt.

Hálásan köszönjük Kisasszond önkormányzatának, hogy segítségünkre volt a felújítás körüli teendők elvégzésében (templom kipakolása, takarítás)! Ugyancsak köszönjük a kivitelező Jakbau Kft. , a műszaki ellenőri tevékenységet ellátó Paksi Miklós, valamint a projektmenedzser Ann-Tony Kft. szakmai hozzáértését is.

Soli Deo Gloria-Egyedül Istené a Dicsőség!

Kaposfő-Kisasszond, 2011. szeptember 30.

Székely Attila

református lelkipásztor