eMagyarország Pont

eMOP

 

Az Európai Unió 1999 decemberében hozta nyilvánosságra az eEurope – kezdeményezést, melyet a köznyelvben eEurope – Információs Társadalmat Mindenkinek stratégiaként emlegettek. Ez a dokumentum a korábbi Bangermann- jelentésben foglaltakhoz képest szemléletbeli változást tükrözött: elutasította az információs fejlődés kizárólag gazdaságközpontúságát és a társadalmi érzékenységet hangsúlyozva az életminőség javítását és a társadalom információs fejlődésbe való bevonását tűzte ki célul. Csatlakozva ezen célokhoz 2003-ben hazánkban is elindult az eMagyarország Program.

A Program célja:

  • az Internet-elérés kiterjesztése az ország teljes területén, főként a kevésbé, vagy egyáltalán nem ellátott területekre (falvak, hátrányos helyzetű települések) fókuszálva.
  • amíg az állampolgárok jelentős részének otthonában technikai vagy anyagi okokból nincs lehetőség a szélessávú Internet-hozzáférés kialakítására, addig az ország egész területén elérhető, közösségi Internet-hozzáférési pontok biztosítsák a világháló használatát.

eTanácsadó

Főbejárat

eMagyarország Pont ID száma:  1984

eMagyarország Pont címe: 7523 Kaposfő Kossuth Lajos utca 210.

eMagyarország Pont telefon száma: 06-82/577-058

eMagyarország Pont fax száma:       06-82/577-059

eMagyarország Pont e-mail címe:   emop@kaposfo.hu

kulturhaz@kaposfo.hu

Kaposfőn az eMagyarország Pont a Kultúrházban kapott helyet. Működését 2004-ben kezdte meg két számítógéppel. 2008 óta 5 db gép áll a használók rendelkezésére, heti 34 órában, ebből 4 óra hétvégi nyitvatartás.

Az eMagyarország Ponton internet hozzáférésre, fénymásolásra, faxolásra, scannelésre és nyomtatásra van lehetőség.

Az internet felhasználását, az e-Közigazgatás bonyolítását szolgálja az e-tanácsadói oktatás, melynek keretén belül 2008-ban 5 alkalommal indítottunk oktatást, 2009-ben a fő célcsoport a nyugdíjasok és romák, az idén októbertől szintén egy alap számítógépkezelői és internet felhasználói tanfolyamot tartunk az eMagyarország Ponton.

Ne segíts!

Az oktatás három témából épül fel. Elsőként a számítógép és az internet megismerésével, majd az elektronikus levelezéssel, végül pedig az eKözigazgatással kívánjuk megismertetni a résztvevőket. Célunk, hogy az eMagyarország Pont a falu lakossága számára nyitva álljon az internet világának felhasználására.