Kaposfői Lovassport és Kultúrális Egyesület

A Kaposfői Lovassport és Kulturális Egyesület Somogy megyében, a Boronka völgy és a Zselic tájvédelmi körzet határán, Kaposvártól 15 km-re, Kaposfõ községben található.
Az egyesület a Tolnai Lovasudvarházból nőtte ki magát, mely 2003- ban alakult családi összefogásból. 2004-ben döntöttek az egyesületi forma mellett, azzal a céllal, hogy a térségben kiszolgálják a lovagolni vágyók igényeit.

Az egyesület különbözõ rendezvénysorozatok alkalmával nem csak a lovasokat és a lovas ifjoncokat, hanem a szülõket és a baráti társaságokat is ösztönzi a különbözõ programok részvételére.

Megrendezésre került nálunk már lovasbemutató, lovasverseny, bográcsfõzõ verseny, hagyományõrzõ disznóvágás, lovas bál, ökörsütés, szüreti felvonulás és bál.

A lovarda folyamatosan bõvül és fejlõdik, ebben sok segítséget nyújt az egyesületet segítõ emberek folyamatos munkája és odafigyelése. A kitartó munkának és összefogásnak köszönhetően jött létre a fedett lovarda is, mely tovább bővíti az egyesület repertoárját.

A lovarda edzõje ifj. Tolnai György, aki gyermekként a lovak bûvöletében nõtt fel. Tanulmányait, hogy kiegészítse egy évet Németországban töltött Kai Rüder profi lovasnál, ahol nagy gyakorlati tapasztalatokra tett szert.

Reméljük honlapunkon tett látogatása izgalmas és új információkban gazdag lesz!

weboldal: www.klke.hu/