Új közösség alakult Kaposfőn

Címkék: Klubjaink - Szakköreink

A TÁMOP-3.3.7 pályázat szakköreinek száma eggyel gyarapodott. A 12. szakkör február elsején csatlakozott a már meglévő 11 szakkörhöz. A szakkör a Kaposfői Kórus nevet viseli.

 

 

Az ősz folyamán egy dalolni tudó és szerető emberek fogtak össze falunk lakosainak köréből, akik szerették volna énektudásukat feleleveníteni, majd megmutatni zárt körön kívül is. Ezt a célt sikerült is megvalósítaniuk, hisz már felléptek a Katolikus Templomban az éjféli szentmisén, és februárban ugyanezen a helyen. Ez év áprilisában az Egyházközség 100 éves évfordulóján lépnek fel, amelyre már lelkesen készülnek. Ugyanebben a hónapban Homokkomáromba vállaltak fellépést, amelyről tudni kell, hogy egyházmegyénkhez tartozó kegyhely, ahol a magyarok nagyasszonyának engesztelő temploma található.

 

Márciusban Kaposfőn 4 másik vidéki kórussal lépnek fel a Kaposfői Kultúrházban.

Májusban a vajdaságba, Zombor városába készülnek kórusfesztiválra.

A kórus megérett arra, hogy a TÁMOP-3.3.7 pályázat 12. szakköreként tevékenykedjenek a továbbiakban, amelynek működéséhez segítséget nyújt a pályázat keretén belül Kaposfő Község Önkormányzata. A  Kaposfői Kórus vezetője Petrasovics Tivadarné nyugdíjas pedagógus, aki már korábban is, még aktív dolgozóként, mint az Általános Iskola igazgatója vezetett énekkart a faluban. A mostani kórustagok többsége is az akkor még fiatal énekkarosokból tevődött össze. Most ismét megtalálták egymást, és megújult lelkesedéssel gyakorolnak fellépéseikre minden héten.

 

Szakkörök_Kaposfőn_Honlap.doc (58368 bájt)

 

DSC02701.JPGDSC02709.JPGDSC02711.JPGDSC02712.JPGDSC02715.JPGKaposfői kórus|INDEX:1|TITLE:Szakkörök]