Valóban ünnepélyesen zajlott le a Kultúrház és a faluközpont használati látványelemeinek átadása

Címkék: Nyertes megvalósulás alatt Megvalósult pályázataink

Ma délután 14 órakor birtokba vehette a falu lakossága az átalakított, kibővített és széppé varázsolt Kultúrális Intézményt. A rendezvényt Gelencsér Attila a Megyei Közgyűlés elnöke nyította meg.

Ha Művelődési vagy Kultúrház átadásáról van szó, akkor általában mindenki a kultúrális életre, programokra gondol. Ez így van rendjén. A mai rendezvény jobban sikerült a vártnál is. Már ahogyan belépett az ember a nagyterembe, érezte, hogy most valami szép következik, amire majd emlékezni lehet. Az izlésesen dekorált asztalok, a friss fa és festék illata keveredett a virágok illatával. A megnyító beszédek, a felszentelés és a szalagátvágás után következett a "kultúrális műsor." A Fekete László Általános iskola tanulói és az őket felkészítő pedagógusok valóban szép munkát végeztek. Egymás után jöttek a szebbnél szebb táncok, a dalok és az énekkar gyönyörű dalai alapos felkészüléssel. Eddig is így volt, az iskola tanulói mindig szépen teljesítettek. De ma! Mindenki felűlmúlta önmagát, minden gyermek a maximumot teljesítette. A műsor végéig csend volt a teremben, minden vendég szinte áhítattal hallgatta vagy nézte az iskolások műsorát. A "Tűztánctól" kezdve a ballagó nyolcadikosok látványos keringőjéig mindenki hibátlanul szerepelt. Papp Gitta csodálatosan tiszta hangja szeretettel töltötte be a termet. Nem maradt el a tetszést kifejező taps sem. Köszönet mind a gyerekeknek, mind az őket felkészítő pedagógusoknak, hogy ilyen emlékezetessé tették ezt a szép délutánt. A kaposmérői és a kaposfői Nyugdíjas Klub asszonyai is megtették a magukét. Táncaikkal, dalaikkal méltóan fejezték be a műsort. Elgondolkodtató, hogy vajon mitől is volt minden olyan meghatóan szép? Hát persze! Ekkora színpadon még nem igen szerepeltek a fellépők. Más volt a látvány, hisz a hatalmas színpad adta a lehetőséget arra, hogy mindenki elférjen kényelmesen. A táncosoknak nem kellett összezsúfolódni, így szebben-jobban mozoghattak. A terem akusztikája miatt volt még csengőbb az énekesek hangja. Ezután már csak az a feladat vár a lakosságra, a szervezőkre, hogy minél több és jobb programot készítsenek, használják ki a "Kultúra Házát". Érezze az egész falui magáénak azt a szép létesítményt, amelyre már régóta vártunk. Lehet még szépíteni, alakítgatni rajta a mi kezünk által. A falu által. Az emberek kultúrális éhsége által. Valakik elkezdték, mi folytassuk, fejezzük be közösen. Nem mindig a pénz kevés, van amikor az összefogás nem elég. Vigyázzunk arra, ami a miénk. Vigyázzuk, féltsük a már meglévő értékeket, és vegyünk részt falunk további szépítésében. Mindenki, aki tud, aki akar. Nem csupán hasznot hozó dolgokra, létesítményekre van szükség, hanem szívet melengető szépségre, amire rá lehet csodálkozni. Amitől falunkat meg lehet különböztetni a többitől. Amire büszkék lehetünk!

Az ünnepélyes műsor után hidegtál, kévé, üdítő és vadpörkölt várt a résztvevőkre, az utóbbit Wolstrommer István készítette. Jelen voltak azok a dolgozók is, akik sokat dolgoztak azon, hogy ez a nap elérkezzen. Van még sok munka a teljes átadásig. Sok szép terv, amely megalósításra vár még a közeljövőben. De elkezdődött valami a faluban, valami, amely szebbé teheti az itt lakók életét.

Képek a műsorból.

Mozgóképek az átadásról

 

 

« Vissza a hírek listájához

« Vissza az előző oldalra

Ugrás a fejlécre
Ugrás a navigációra