A napközis tábor egész napos kirándulásra ment Balatonfüredre és Tihanyba.

Címkék: Nyertes megvalósulás alatt Megvalósult pályázataink

A nyári napközis tábor az utolsó előtti napra tervezte a legszebb kirándulást, a Magyar Tengeren való hajózást.

Legszebb, mert aki a Balatont szereti, és ráadásul még hajókázhat is, annak bizonyára emlékezetes és szép élmény marad. Balatonfüred az egyik legizgalmasabb Balatonparti város, írhatnám azt is, hogy a legszebb.

Balatonfüred város Veszprém megyében, a Balaton-part legrégebbi üdülőhelye. Ismertségét a Balaton közelsége mellett elsősorban szénsavas forrásainak és mediterrán jellegű klímájának köszönheti. - olvashatjuk a Wikipédiában a neten. Aki többet akar tudni róla, az tovább olvashatja, böngészheti a web-oldalt.

A várost kisvonattal jártuk be kb egy óra hosszat, közben hangosbemondón ismertették történelmi nevezetességeit, látnivalóit. A gyerekeknek is nagyon tetszett a kisvasuton való utazás, és lelkesen nézték a látnivalókat. Abból pedig volt elég!

Egy óra hosszat hajókáztunk a Balatonon, majd végül Tihanyban kötöttünk ki. Nagy élménynek számított még az a kis bosszantó dolog is, hogy a Balaton közepén hirtelen elkezdett esni az eső. Egy kisebb vihart átéltünk, de senki sem ijedt meg, legfeljebb a tető alá szél által befújt esőtől áztak el néhányan. Gyönyörű látvány volt a víz változó színe, hol világoskék, hol sötétkék, hol haragos zöldben tündöklött.

Tihanyba érkezésünkkor már nem esett az eső, sőt a nap is előbújt kicsit. Megnéztük az Apátságot kívül-belül, majd a gyerekek megrohamozták a távcsöveket, hogy jobban megcsodálhassák a Balaton szépségét. Sajnos a távcsövek nem működtek, de így is mindenki meg volt elégedve a látvánnyal. Fürdésre való meleg nem volt, de senki sem fázott, hisz igazi kirándulásra való időjárás volt. Körbejártuk az Apátság környékét, a kis csapat szétszéledt, de indulásra már mindenki előkerült. Hazafelé jövet még megálltunk a Balatonboglári Gömbkilátónál, ahol sokan még nem is voltak. A gyerekek elfeledvén a fáradtságukat kitörő örömmel vették birtokukba a kilátót és környékét, amely szintén impozáns látványt nyújtott a kilátó tetejéről a Balatonra.

Hazafele végig a Balaton partján szakadt az eső, de ez már senkit nem zavart, hisz mindent megnézhettünk, mindenhova eljutottunk ami a programban szerepelt. Minden gyerek nagyon fáradt volt, a kicsik próbáltak aludni, de a nagyobbak nem hagyták őket. Ők elemükben voltak egészen hazáig.

Örülök, hogy elmehettem velük kirándulni már a második alkalommal, hisz mint a TÁMOP-3.3.7-09 sz. pályázat projektasszistense láthattam, hogy ezek a gyerekek mennyire tudnak örülni minden apróságnak és sokan közülük még eddig hajón sem ültek, és voltak akik a Tihnyi Apátságot is most látták először. Jó volt látni a csodálkozó szemeket, az érdeklődő tekinteteket. Remélem, hogy Kaposfő Önkormányzata még ad lehetőséget a jövőben is a Nyári Napközis Tábornak arra, hogy ha pályázat árán is, de segítséget nyújtson a színvonalas programokhoz.

Köszönjük!

Fotók a kirándulásról

http://www.kaposfo.hu/mediatar/keptar/2012-08-01/nyari_tabor_tihanyban.html