Nyári Napközis tábor 2013

Címkék: Nyári napközis tábor 2013

Nyári Tábor második hetének eseményei

A tábor második hetére jelentkezők száma 44 fő volt. Ebből átlagosan 31 fő volt jelen. Hétfőn 32, kedden 28, szerdán 32, csütörtökön 31, péntekeken 31 fő gyermek tartózkodott a táborban.

A második héten már gördülékenyebben zajlottak az események. A hét első felében hideg-esős idő köszöntött be, ezért az épületen belüli programokat könnyebben tudtuk megvalósítani.

Hétfő délelőtt a Fekete Hollók Lovagrend érkezését vártuk a gyerekekkel. Apródiskola, kézműves foglalkozás, reneszánsz táncok tarkították a programkínálatukat. Sajnálatos módon az autójuk félúton lerobbant, a segítséget páncélban felvértezve a főút mellett várták. Mivel a javítás elhúzódott, egy későbbi időpontban tudnak csak ellátogatni hozzánk. Délután filmvetítés volt a program. A nagytermet lesötétítettük, előkerült a projektor, az erősítő és a laptop, és az interneten ingyen nézhető mesékből választottunk szavazás alapján. Azért, hogy a mozi hangulat teljes legyen, pattogatott kukoricával kínáltuk a „mozilátogatókat”.Az első napon 32 fő volt jelen, valamint 7 fő megvalósító.

Kedden délelőtt kézműves foglalkozást tartott a Baba-Mama szakkör. Wc papír gurigából ceruzatartót, távcsövet készíthettek fiúk és lányok, közben a szakkör apróságai felfedezték maguknak az épületet, játszottak az idősebb gyerekekkel. Délután egy másik szakkör, a Női torna szakkör tartott foglalkozást. Latin táncokat tanulhattak a gyerekek. Nagy volt az érdeklődés, a végére szinte mindenki hibátlanul tudta a koreográfiát, sőt „Ugye holnap is jössz” felkiáltással búcsúztatták a fiatalok alkalmi tánctanárukat. Ezen a napon 28 gyerek és 8 felnőtt volt jelen.

Szerdán délelőtt vendégünk a Somogy Ifjúságáért Egyesület volt. Játszóházukban a táborozó gyerekek csipeszállatkákat készíthettek, valamint logikai játékokat próbálhatták ki. Délután az eső miatt beszorultunk az épületbe. Karaoke versenyt rendeztünk. Már a hétfői napon közzétettük a dallistát, amiből választhattak a bátor „kiscsillagok”. Így, kellő idejük maradt az otthoni gyakorlásra. A versenyre egyéni és páros versenyzők is jelentkeztek. Volt, aki a verseny alatt kapott kedvet az énekléshez. Az 5 fős zsűri (aki a tábor felnőtt segítőiből szerveződött) pontozta a versenyzőket. Kivétel nélkül mindenki nagy tapsot kapott fellépése után a teljesítményéért. A harmadik helyezett díja egy 500,- Ft-os vásárlási utalvány, ami a helyi Virágbolt, az első két helyezetté pedig egy pizza, ami a König vendéglő felajánlása volt. Utóbbit péntek délután uzsonna gyanánt fogyaszthatták el egy üdítő kíséretében a vendéglőben. 32 gyerek és 8 felnőtt volt jelen.

 

Csütörtökön kicsit melegebb és jobb időben reménykedve biciklis kirándulást szerveztünk a Petörke tóhoz. A csapat egyik fele biciklivel, másik fele busszal utazott. Egy időben indultak biciklisek és buszosok, és alig 10 perc különbséggel érkeztek a tó melletti büféhez. Egy kis szaladgálást és játszóterezést követően felsétáltunk egy bárdudvarnoki lovas udvarba. A házigazda a lovakról tartott élmény dús előadást, apró titkokat árult el ezekről a négylábú állatokról. A bátrak lovagolhattak, és a végén megnézhettük, hogyan szoktatnak egy lovat a vízhez, az úszáshoz. Mivel az idő már fél kettő felé járt egyre több volt a korgó gyomor. Mire visszatértünk a tóhoz, a tárcsán sült virslik melegen várták a gyerekeket, a technikai segítségeinknek köszönhetően. A nap gyorsan eltelt, de ma sem unatkoztunk. 31 gyerekből tizenheten biciklivel, 14-en busszal közlekedtek. Felnőtt segítők száma ezen a napon 8 fő volt, valamint csatlakozott hozzánk két szülő is.

Péntek reggel már 8 órakor begördült a Nagy Játsz-Ma Kft teherautója az udvarba. Légvárral, trambulinnal és arcfestéssel érkeztek a gyerekek nagy örömére. Mire delet ütött az óra az udvaron sok-sok tigris, kalóz, csontváz szaladgált, vagy éppen ugrált. Délutánra drámajátékot terveztünk. Lebonyolításában az Ifjúsági Pont által biztosított pszichológus segített. Ismerkedős, szituációs játékokat játszottak a gyerekek. Ezen a napon 31 gyerek és 8 felnőtt volt jelen.

A következő hétre további résztvevők várhatók, részben cserélődnek a gyerekek, indul a második 2 hetes turnus. Péntek délelőtt a gyerekek kérték áruljunk el néhány meglepetést, az elkövetkező időszakról (mint a korábbi mozijegy, vagy pizza). De minden titkot nem árulhatunk el, oda lenne a meglepetés.

Kapcsolódó anyagok