Nyári Napközis Tábor 3. hét

Címkék: Nyári napközis tábor 2013

A 2013-as Nyári Napközis Tábor 3. hetének eseményei

Elérkeztünk a Nyári Napközis Tábor harmadik hetéhez. Erre a hétre 44 gyermek adta le részvételi szándékát. A jelenlévők száma egy kicsit ehhez képest máshogy alakult. Hétfőn 22, kedden 30, szerdán 18, csütörtökön 18, pénteken 19 gyermek volt jelen, ami átlagosan 21 fő/nap. Az alacsonyabb létszám két eseményre vezethető vissza, hétfővel megkezdődtek a német és angol nyelvi táborok is, melyek hétfőtől csütörtökig egész napos elfoglaltságot jelentenek egyes gyerekeknek. Másrészt pedig ezen a héten többen egy tánctáborban vettek részt Kaposváron.

Hétfőn délelőtt kézműves foglalkozással kezdődött a nap, üvegdíszeket készíthettek a gyerekek, melyet száradás után haza is vihettek és kitehették a saját ablakukba. Délután a Máltai Szeretetszolgálat érkezett hozzánk, játékos vetélkedőkkel, légvárral és arcfestéssel szórakoztatták a gyerekeket. Ezen a napon 22 gyerek és 6 felnőtt volt jelen.

Kedden délelőtt a Start közmunkában dolgozó hölgyekből álló kisebb csapat, nekilátott a művelődési ház udvarán lévő meggyfa leszüretelésének. A gyerekek már az első héten is előszeretettel csipegették a gyümölcsöt, de még nem volt elég érett. Mostanra már szép bordó színe lett, és egy nagy műanyag tál tele lett az ízletes fürtökkel. A táborozók közösen megmosták, kimagolták, majd a technikai segítségeinkkel együtt finom meggydzsemet készítettek. A dzemet a későbbiekben tervezett gofri és fánksütés során, valamint a délutáni uzsonnákon szeretnénk felhasználni.

Délelőtti programként a focipályán lábbal hajtott gokártozásra nyílt lehetőség. Községünkben már több alkalommal is szerepet kapott a programok során ez a közkedvelt „sport”. Fiúk és lányok sőt a felnőttek is szívesen tekerték a járműveket. A résztvevő gyerekek száma a mai napon 30 fő volt, felnőtt segítség 6 fő.

Délután csapatokat alkottak a táborozók és szemétszedő versenyt rendeztünk a tábor környékén.

Szerdán a Compass Egyesületet vártuk egy egész napos programon. Sajnálatos módon más elfoglaltság miatt egy héttel el kellett tolni a találkozót. A Foltvarró szakkör aktív tagja Csóri Klára sietett segítségünkre, hogy a délelőttöt ennek ellenére is tartalmasan tudják a gyerekek tölteni. Ragasztót kevertek, újságpapírt hoztak, és papírmasét készítettek. Ebéd után a kis csapat egy kellemes sétát tett a halastóhoz. A mai napon 18 gyerek és 6 felnőtt volt jelen.

Csütörtököt a szakkörök napjának is nevezhetjük. Délelőtt Kissné Balázs Katalin vezetésével a Néprajzi szakkör tartott foglalkozást. Fakanálbábokat készítettek a gyerekek nagy örömére. Délután pedig a Falusi énekkar szakkörének tagjai voltak jelen. Közös daltanulásba kezdtek a gyerekekkel, popslágereket énekeltek, gitáros kísérettel. Ezt is nagyon élvezték a gyerekek, akárcsak a múlt heti Karaoke versenyt. 18 gyerek és 7 felnőtt volt jelen.

Pénteken délelőtt az Ifjúsági Ponttal a Kishegyi Lovastanyára indultunk 19 gyermek és 5 felnőtt társaságában. Gyalogosan a faluban, majd az erdőn keresztül haladva érkeztünk meg. A délelőtt programja közös számháború, melyhez először a két csapat elkészítette a saját zászlóját. A játék szabályainak letisztázása után megkezdődött a játék, melyet a gyermekek nagyon élveztek. A játékot követően közösen készítették a gyerekek az ebédet a felnőttekkel. A jóízűen elfogyasztott ebéd után egy kis pihenőt követően, lovagolhattak a gyerekek, majd jól elfáradva visszaindultak a táborba.

Kapcsolódó anyagok