Falunap

Címkék: Programok

VI. Ifjúsági -Kulturális és SPorttalálkozó

Idén május 29-30-án zajlott le a Kaposfői falunap, melyet első alkalommal szerveztünk kétnaposra.

 

2015 március közepén kezdődtek meg a falunap szervezési munkálatai. A programterv összeállításánál a szervezők célja az volt, hogy minden korosztály megtalálja a maga érdeklődési körének megfelelő programot, egyben teret adhassunk helyi civil és informális csoportjainknak a bemutatkozásra.

A falunap a helyi intézmények és civilszervezetek, informális közösségek közreműködése nélkül nem valósulhatott volna meg. Köszönet illeti őket a falunapon nyújtott segítségükért, a fellépőinknek pedig a felkészülésre szánt idejükért, energiájukért. Külön köszönet illeti Waltner Zsoltot és Waltner-Kele Hajnalkát a falunap szervezésében nyújtott értékes segítségükért, tanácsaikért és támogatásukért.

A Start telep dolgozói közreműködtek a helyszín előkészületi munkálataiban, a rendezvény ideje alatt a takarítási és szemétgyűjtési feladatok ellátásában, az éjszakai őrzésben, a ki- és visszapakolásban. Az önkormányzat és az óvoda dolgozói közreműködtek az ebédjegy és tombolaárusításban, az óvoda dolgozói külön kézműves foglalkozással is készültek, valamint egy óvodás csoport is fellépett. Az ifjúsági klub közreműködött az arcfestésben, helyi termékek kóstoltatásában és az aszfaltrajz-versenyben. A sportegyesület közreműködött a kispályás futball- és a 11-es rúgó bajnokság lebonyolításában. Az Általános Iskola dolgozói közreműködtek az íjászat, a légpuska lövészet és a falufutás lebonyolításában, valamint az iskola diákjai külön műsorral is felléptek. Fellépőink között köszönthettük a helyi nyugdíjas klubot, valamint a kaposfői énekkart is. Szakköreink is bemutatkoztak: kangoo, ovis és ifjúsági tánccsoportunk. Az önkormányzat partner vállalatai, helyi vállalkozások és magánszemélyek felajánlásaiból értékes tombolanyereményeket sorsolhattunk ki. A rendezvény biztonsági biztosítását a helyi Polgárőr Egyesület látta el, az egészségügyi biztosítást pedig a dr. Fekete és Társa Kft.

Kísérőprogramjainkban is törekedtünk a sokszínűségre: díjmentes légvár, rodeó bika és kis körhinta üzemelt a rendezvény ideje alatt, ugyancsak ingyenesen lehetett egészügyi mérésen részt venni Paládi Vincéné közreműködésével, időpontot lehetett kérni szombaton egész délután frissítő masszázsra helyben. Ingyenesen készültek az arcfestések és korlátozott ideig hennafestés. Kardos László helyi termelő és az Országos Méhész Egyesület felajánlásából származó mézeket lehetett kóstolni a helyi termékek standjánál.

A kétnapos rendezvény sok fellépőt vonultatott fel, helyi kezdő zenekartól a gyermek műsorokon keresztül egészen a sztárvendégekig. A zenei stíluskínálat és a különböző mozgáskultúrákat felvonultató fellépők is változatosnak nevezhetőek. A sztárvendégek kiválasztásakor a szervezők a vélt illetve ismert helyi igényeket vették alapul.