Jövőnk Energiája

Címkék: Rendezvények

Kaposfőre érkezik a Paksi Atomerőmű interaktív tájékoztató kamionja!

Paks I Paks II

Hogyan működik az atomenergia? Mi lenne, ha nem létezne a Paksi Atomerőmű?

PR  kamion

Hogyan őrizhetjük meg egészséges környezetünket gyermekeink, unokáink számára úgy, hogy ne kelljen áramhiánnyal küszködnünk, vagy a mainál jóval magasabb villanyszámlát fizetnünk?

Ezekre és még további izgalmas kérdésre is választ kaphat, ha meglátogatja a Paksi Atomerőmű interaktív kiállítását. Az MVM Csoport, a Paksi Atomerőmű tájékoztató kamionjában személyesen is kipróbálhatja, hogyan nőne a villamos energia ára és a környezetterhelés, ha csökkentené a legolcsóbb és legtisztább áramot előállító atomerőmű teljesítményét. Megtudhatja, milyen szigorú biztonsági intézkedések mellett működik a paksi erőmű, s tájékozódhat az olcsó és tiszta atomenergia hosszú távú alkalmazásával kapcsolatos tervekről.

Időpont: 2014. október 15. (Nyitva tartás: 8-12 és 13-17-ig)

Helyszín: Kaposfő, Kossuth u. 262, a REÁL Élelmiszerbolt mellett

Szimulátorunkon Ön is irányíthatja az atomerőművet, láthatja, hogyan drágulna az áram és hogyan nőne Magyarország károsanyag-kibocsátása, ha nem lenne atomerőmű;

Megnézheti filmünket az atomerőmű működéséről és az atomenergiáról; Interaktív kiállításunkon megismerkedhet a világ összes atomerőművével, a közel három évtizede biztonságosan működő Paksi Atomerőmű történetével és jövőjével, a magyar villamosenergia-hálózattal, Paks és környezete élővilágéval; Tekerjen egy kört áramfejlesztő kerékpárunkkal, és megtudhatja, mennyit kellene biciklizni ahhoz, hogy megtermelje egy fél órás tévéműsor végignézéséhez szükséges energiát; Végül, de nem utolsósorban most minden kérdésére őszinte választ kaphat az atomerőmű szakembereitől.

Csoportos jelentkezés, érdeklődés: Papp Ildikó: +36 30 834-7468, 06-1-3292763,e-mail: kamion@mahirkiall.hu