TOP-3.1.1-15-SO1-2016-00013 „Fenntartható települési közlekedésfejlesztés"

Címkék: TOP pályázatok, Nyertes megvalósítás alattiak,,Nyertes megvalósulás alattiak

Kaposfő települési kerékpár hálózat fejlesztése valósul meg a projekt révén.
A tervezett kerékpárút a 610 sz. út 15+772 km szelvényétől a 61. sz. főközlekedési út 132+070 km szelvényéig kerül kivitelezésre.

A tervezett kerékpárutakon kívül a településen az önkormányzat hálózati elemként a létesítményekhez kapcsolódó kerékpár nyomok létesítését is tervezi. A hálózat kialakításánál figyelembe vettük, hogy a településen milyen intézmények, közösségi és szociális létesítmények találhatók.

Kerékpárnyomokat terveztünk a Dózsa Gy. utca északi részén található óvodához, vasútállomáshoz, gazdasági majorhoz és sportpályához, déli irányba a Kaposfői Lovassport és Kulturális Egyesület telephelyéhez. 

További kerékpárnyom kialakítására kerül sor a Petőfi utcába, a Református templomig.

Biztosítja továbbá az önkormányzat közigazgatási területén működő vállalkozások bekapcsolódási lehetőségét, így a NIVO-VAS Kft., valamint a Kassai Kft. kerékpáros elérhetőségét is.

A meglévő gyalogos átkelésen kívül (Kossuth L. utca- Dózsa Gy. u. kereszteződés) három új kerékpáros átvezetést terveztünk. Az egyik a jelenlegi gyalogos átkelés mellett biztosítana kerékpáros átvezetést, a második a 61 sz. főút 128+3654 km sz-ben, a harmadik a 61 sz. főút 132+070 km sz-ben. A tervezés során két új gyalogos átvezetést is beterveztünk, mindkét gyalogos átkelés a nevezett szelvényekben valósul meg. Az előírásokhoz szükséges megvilágítás, alternatív energiaellátással épül meg.

Projekttábla közeli

Kapcsolódó anyagok